Tehokkaampaa rahahuoltoa K-supermarket Mankkaalla

Lähtötilanne

Käteisen rahan käsittely myymälässä vie kolikon- ja setelinlaskimien avullakin paljon aikaa. Pohjakassojen laskeminen vuoron alussa, kassan laskenta päivän päätteeksi ja tilityksen valmistelu arvokuljetukseen vievät viikoittain jopa yhden henkilön työpanoksen verran aikaa. ”Koimme myymälän käteisen rahankäsittelyn työläänä ja aikaavievänä. Etsimme jo muutama vuosi sitten keinoa rahankäsittelyn automatisointiin, mutta vasta Loomis Tekniikan ratkaisu vakuutti meidät” kertoo K-supermarket Mankkaan kauppias Pekka Iho.

Ratkaisu

Loomis Tekniikan pohjakassa-automaatti kierrättää käteisen rahan myymälän sisällä. Se luovuttaa vuoron alussa rahat pohjakassoihin, kolikot suoraan kassalaatikkoon ja setelit nippuna. Vuoron päätteeksi jokainen kassanhoitaja tilittää rahat pohjakassa-automaattiin. Pohjakassan nosto automaatista vie puoli minuuttia ja saman verran aikaa kuluu rahojen tilitykseen vuoron lopussa. Myös myyntirahojen nosto arvokuljetusta varten on nopeutunut. Pohjakassa-automaatilla se tapahtuu napin painalluksella.

Tulokset

Pohjakassa-automaatti on vähentänyt merkittävästi rahankäsittelyyn kuluvaa aikaa K-supermarket Mankkaalla. Erityisesti aikaavievä pääkassan työ rahanlaskennassa on helpottunut, ja säästynyt aika on voitu käyttää myymälän muihin töihin. ”Olemme laskeneet, että automaatti säästää viikossa pelkästään työtunteja noin kaksikymmentä” toteaa Iho. Muita uudistuksen etuja ovat parantunut turvallisuus, selkeä raportointi sekä säästöt pankkikuluissa. Myös käteisen rahan määrää myymälässä on voitu vähentää, kun raha kiertää paremmin. Investoinnin takaisinmaksuajaksi kauppias arvioi alle kaksi vuotta. Henkilökunta on ottanut uuden toimintamallin innolla vastaan. ”En vaihtaisi takaisin vanhaan systeemiin! ” toteaa kassavastaava Katja Nummila.

Liittyvät tuotteet

Ota yhteyttä

Oheisella lomakkeella voitte jättää meille yhteydenottopyynnön tuotteisiimme ja palveluihimme liittyen, otamme teihin yhteyttä mahdollisimman pian. Voitte myös soittaa tai lähettää sähköpostia.
Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia täyttää.

Tietosuojaselosteesta voit lukea miten käsittelemme antamiasi tietoja.
Selosteen löydät täältä.

Vaihde

0207 519 719 *
lvs.info@loomis.com

Myynti

0207 519 719 *
lvs.myynti@loomis.com

Huolto

0207 519 707 *
lvs.huolto@loomis.com

 

*puheluhinnat 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %)

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.